Hør prædiken 2.s. i advent 2018

Dette hellige evangelium til 2.s. i advent skriver evangelisten Lukas i kapitel 21 vers 25-35

25 Og der skal ske tegn i sol og måne og stjerner, og på jorden skal folkene ængstes i fortvivlelse over havets og bølgernes brusen, 26 imens mennesker dåner af frygt og forventning om de ting, som kommer over jorderige; thi himmelens kræfter skal rystes. 27 Og da skal de se Menneskesønnen komme i sky med kraft og megen herlighed. 28 Men når disse ting begynder at ske, da se op og opløft jeres hoveder, for jeres forløsning er nær.”

29 Og han sagde dem en lignelse: “Se figentræet og alle træerne; 30 allerede når de springer ud, da ser I og ved af jer selv, at sommeren nu er nær. 31 Således skal også I, når I ser disse ting ske, vide, at Guds rige er nær. 32 Sandelig, siger jeg jer, at denne slægt skal ingenlunde forgå, før det er sket alt sammen. 33 Himmelen og jorden skal forgå; men mine ord skal ingenlunde forgå.

34 Men vogt jer, at jeres hjerter aldrig nogensinde tynges af svir og drukkenskab og timelige bekymringer, så den dag kommer pludseligt over jer. 35 Thi som en snare skal den komme over alle dem, der bo på hele jordens overflade. 36 Våg og bed til enhver tid, for at I må agtes værdige til at undfly alle disse ting, som skal ske, og bestå for Menneskesønnen.”

(D31 revideret 2018)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *