Hør prædiken 10.s.e. Trinitatis

Dette hellige evangelium til 10.s.e. Trinitatis skriver evangelisten Lukas i kapitel 19 vers 41-48

41 Og da han kom nær til og så byen, græd han over den og sagde: 42 “Vidste dog også du, ja, selv på denne din dag, hvad der tjener til din fred! Men nu er det skjult for dine øjne. 43 Thi der skal komme dage over dig, da dine fjender skal kaste en vold op omkring dig og omringe dig og trænge dig alle vegne fra; 44 og de skal lægge dig helt øde og dine børn i dig og ikke lade sten på sten tilbage i dig, fordi du ikke kendte din besøgelsestid.”

45 Og han gik ind i Helligdommen og begyndte at uddrive dem, som solgte, 46 og sagde til dem: “Der er skrevet: Og mit hus er et bedehus; men I have gjort det til en røverkule.” 47 Og han lærte daglig i Helligdommen; men ypperstepræsterne og de skriftkloge og de første i folket søgte at slå ham ihjel. 48 Og de kunne ikke finde ud af, hvad de skulle gøre; thi hele Folket hang ved ham og hørte ham.

(1931 revideret)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *